Migræne

Migræne opleves typisk som en dunkende, anfaldsvis hovedpine. Ofte er den ledsaget af kvalme og/eller opkastninger. Man bliver overfølsom over for næsten alle udefrakommende påvirkninger (især lys og lyd) og søger derfor ofte hvile i et mørkt, stille lokale. Anfaldet af hovedpine varer fra få timer til maksimum tre døgn.

Hvordan kan migræne betragtes og behandles?

I behandling af migræne, tages der udgangspunkt i dig og din situation.

Fx Er der et mønster i forhold til anfaldene ?

 

Terapi

Der kan arbejds med migræne som et af symptomerne på, at kroppen er på overarbejde fx efter et chok.

I chok release behandling er det ikke unormalt, at folk , der døjer med migræne, ofte mærker et  begyndende migræneanfald, når vi identificere et chok. Det aftager så stille og roligt i løbet af kort tid og forsvinder ofte helt under behandlingen.

Udfra en Metasundhedsmæssigt tankegang, kan migræneanfald som skyldes spændinger i kæbe, nakke , skuldre betragtes som; at kæbespændinger fx. kan betyde, at du  ” ikke er i stand til at bide fra dig.….” (sige fra) og at spændinger, smerter i nakkehvirvler fx. kan betyde “…. situationen er umulig at holde ud – jeg kan ikke klare det…….Jeg bliver såret”…….

 

Akupunktur

Migræne kan behandles med akupunktur, hvor det undersøges om der er store spændinger i nakke, kæbe og øjne, samt hårdt sammenbid. Her afstresses kroppen typisk og spændingerne løses op via hjælpe fra nåle eller kugler.

Migræne kan for nogen også være udløst af en hormonel ubalance.

Det opleves ofte at migræne udløses sammen af følelsen af,  at være meget presset og/eller stress.

 

Uanset hvilken type behandling der tages udgangspunkt i, så vil jeg altid tage en snak om hvordan man oplever ens livssituation – tingene omkring en mm.